Wandelingen

Wandel mee met de wandeljuf in Zuidwest-Drenthe

Regelmatig trekt Yvonne er met 60-plussers en andere natuurliefhebbers op uit in Zuidwest-Drenthe. We wandelen in een rustig tempo, door bos en heide, langs vennen en beekjes en door het boerenland. De gemiddelde afstand is ongeveer 10 km, de gemiddelde wandelduur is ± 2,5 uur + pauze.
Eén keer per maand is er een langere route. Deelname is gratis. 
Aanmelden is noodzakelijk via tel. 06-27005600 (tot 19.00 uur) of e-mail.

 

WANDELEN 60+ EN ANDERE NATUURLIEFHEBBERS februari 2020

Van de natuur genieten en andere wandelaars  ontmoeten. Jongere natuurliefhebbers  natuurlijk welkom. Reken op 3 uur of langer ivm pauzes; we lopen gemiddeld 8 á 10 km in een rustig tempo met pauze in het midden. Graag tijdig opgeven bij Yvonne Hontelé yhontele@gmail.com,  06-27005600.  Max. 12 deelnemers; deelname gratis en meerijden wordt zo nodig geregeld.Bij dreigend slecht weer, zeg gerust af. Beschermen tegen teken: www.tekenradar.nl .

UFFELTER BINNENVELD EN DOMINEESPAADJE
Donderdag 6 en zondag 16 februari

We wandelen over het Uffelter Binnenveld, een heel afwisselend natuurgebied met hoogteverschillen en verrassende doorkijkjes. Over beschut gelegen heideveldjes, hooilanden, omsloten door fraai natuurlijk bos en langs schilderachtige vennen. Via het Meeuwenveen (bos), langs de Clemenskerk (uit 1310) en het “Domineespaadje”  naar Havelte en horeca. Soep eten (of iets anders) bij LUDIEK van Abe Brouwer, met brood van bakker BAS!!
Trefpunt 11 uur wegrestaurant Frederikshaven, Rijksweg 41, 7975 RV Uffelte. Eerst koffie (of thee)!

SCHRIKKELWANDELING
Zaterdag 29 februari in de Anserdennen, pauze in het Theehuis in het bos daar. Prachigte en beschutte route aan de rand van het Dwingelderveld. Meer informatie bij aanmelding.
In maart april geen wandelingen, of misschien laatste week april. Vakantie verweg!

De wandeljuf wandelt ook met u in de volgende gebieden