Over mij

De Wandeljuf is Yvonne Hontelé, geboren in Vlaardingen en ruim 70+.

Ik kom uit een avontuurlijke en reislustige familie. Mijn vader hockeyde, schaatste en was een zeezeiler. Mijn opa van moederskant was kapitein ter koopvaardij en heeft de hele wereld bevaren. Toen ik verder zocht kwam ik louter boerenknechten, -meiden en varensgezellen tegen. En boeren uit Zeeuws Vlaanderen!

Ik fietste wel 5 jaar lang elke dag 8 km heen en weer naar de hbs in Schiedam, misschien heeft dat mijn conditie goed gedaan.

Zo’n jaar of 10 lang deed ik niks sportiefs, maar ging wel op avontuur in Amerika en Mexico met de Greyhound Bus en toen was ik niet meer geschikt voor het kantoorleven, hoeveel ik ook verdiende. Met 40 ging ik dus bergbeklimmen, ondanks hoogtevrees. Mijn grenzen opzoeken. Niet zozeer omdat ik veel wilde klimmen, maar om ervaring op te doen en als bergwandelgids te kunnen werken. Dat heb ik 10 jaar gedaan en daarna bleef het mijn hobby.

En zo is het gekomen. Nu organiseer ik een paar keer maand wandelingen voor senioren in mooie natuurgebieden in Zuidwest-Drenthe, het hele jaar door.

Yvonne Hontelé